Dıscıs'a baslarken.
DISCUS ÜZERİNE
1-Böbrek 2-İdrar Kesesi 3-Solungaç 4-Kalp 5-Mide 6-Bagırsak | |
1-Göz 2-Kenar Çizgisi 3-1-Sırt Yüzgeci 3-2-Şeffaf Sırt Yüzgeci 4-Kuyruk 5-Anal Yüzgeç 6-Karın Yüzgeci 7-Gögüs Yüzgeci 8-Gögüs 9-Solungaç Kapağı 10-Ağız |
Nasıl başladım; Tabi ki akvaryumcudan aldığım balıkları bakamayıp öldürerek...
Ülkemizde bu konuda yayınların olmayışı meraklıların genellikle bilinen bilgileri bile birbirlerinden gizlemeye çalışmaları yeni başlayanların durumunu olumsuz yönde etkilemekte sonuç itibariyle bu zevk bir işkenceye dönüşmekte bir hevesle alınan akvaryumlar bir süre sonra tavan aralarına atılan cam kutular haline gelmektedir.
Ben de bu safhalardan geçerken kendilerine müteşekkir olduğum şahsiyetlerle tanışmış olmam olaya bakış açımı değiştirmiştir.
Yurtdışından edindiğim yayınlarında büyük faydalarını gördüm ancak her şeyden önemlisi kendi edindiğim tecrübelerle bu bilgilerin ortak sentezidir.
Günümüzde internet aracılığıyla her konuda bilgilerin tamamına ulaşabilmek gibi bir avantaj söz konusu.
Sizlerle en basit ama önemli olan bazı uygulamaları paylaşabilirsem Sizlerin de bilgilerinize bir katkı sağlamış olurum diye düşünüyorum.
Sayfamda hemen hemen her DISCUS sayfa ve sitesinde yer alan DISCUS hastalıkları ve tedavi metotlarını bulamayacaksınız Benim için önemli olan balığı hastalandırmamanın yollarıdır. DİSCUS la tanıştığım dokuz yılın son altı yılında önemli bir hastalıkla karşılaşmadım.Bunu nasıl başarabildim. Bu yöntemlerimin küçük bir bölümünü sizlerle paylaşıp Sizin de bu güzellikleri tatmanızı sağlamak beni oldukça mutlu edecektir.
1- DISCUS’u dekorsuz akvaryumlar da besliyorum
Bilindiği gibi DISCUS Amazon nehrinin kollarında asidik ve temiz sularda yaşar.DISCUS un yüzeyine değen su bir daha değmez desek yalan söylemiş olmayız. Doğada yaşayan diğer balıklar gibi bu balığı da dış etkenlerden koruyan derisinin üzerinde kaygan bir tabaka bulunur.
Ülkemizde ise (tetra testlerine göre) sular genellikle 12 - 13 KH 8-8.5 PH 500 - 620 Ms değerlerinde olup dolayısıyla baziktir.bu durum balıkların üzerinde bulunan bu tabakayı inceltir yada yok eder .Balıklarda dış etkenlere duyarlı hale gelirler.
Bir de akvaryumunuzun içine koyduğunuz kum (bu midye kırığı olur ki oda suyu sertleştirir) Kayalar ve Dekorasyon malzemeleri içlerinde ve altlarında bir süre sonra balık dışkılarının ve yem artıklarının birikmesine neden olur. Buralarda üreyen bakteri ve parazitler balığınıza bulaşır hastalıklar kaçınılmaz hale gelir. Bunun yanı sıra oluşan nitrit ve amonyak ta balıklarınız için zararlıdır.
Bunun içindir ki dekorsuz akvaryumlar da günlük dip çekilerek dipteki yem artıkları ve dışkılar alınarak su mümkün olduğunca temiz tutulmaya çalışılır.
Yavru Discus
Yavru Discus Bulunur. Yavru discus bulunur.Balıklar kendi üretimimdir.Tamamen çeşme suyuna alışık ve kuru yem ile beslenmiştir. İrtibat İçin : 0 535 949 33 46...
Discus'ta cinsiyet ayrımı hakkında
PstrongDiscusta cinsiyet ayrımı yapılması çok zordur.Her nekadar yıllardır discus besleyenlerin tecrubelerine dayanarak alınan bilgiler olsa dahi kesinlikle discusta cinsiyet ayrımı kesin erkek veya kesin dişi diye ayrım yapılamaz.Bazen çiftin ik...
Dıscıs'a baslarken.
P align=rightBDISCUS ÜZERİNE/B/P P TABLE id=Autonumber6 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% border=0T T TR TD width=50%IMG height=249 src=http://www.aksoydis...
DISCUS satın almadan önce
DISCUS severlerin gözlemlediğim kadarıyla bir ortak yanı kendilerinde olmayan bir tür bulduklarında kendilerinde ki yeterli akvaryum ve balık adedi olup olmadığına bakmaksızın hemen alıvermek istemeleridir.Tabi ki bu acelecilik insana hata yaptıracak...